Oud-adviseur ML King bezoekt Stella Maris College

27 januari 2015

De Amerikaanse burgerrechtenactivist Timuel Black (96) heeft maandag 26 januari een bezoek gebracht aan klas 4VWO van het Stella Maris College in Meerssen. Black ontmoette Martin Luther King voor het eerst in 1955, als leraar aan een high school in Chicago.

undefinedGelijke rechten

Dit werd het begin van een vriendschap en gezamenlijke strijd voor gelijke rechten. Zo hielp Black in maart 1963 met het organiseren van King’s bekende ‘I Have A Dream’ speech. De leerlingen zijn onder de indruk van Black en zijn boodschap: „Als ik mijn jongste broeders en zusters help, dan helpen zij weer de volgende generatie.” Zijn boodschap is duidelijk: blijf erin geloven dat het mogelijk is om dingen te veranderen. Blijf de hoop houden dat je dat voor elkaar kunt krijgen en wees zelfs in de meest donkere tijden niet bang om te dromen. I have a dream. 

Barack Obama

Black, die ook door president Barack Obama als een persoonlijke vriend wordt beschouwd, heeft tijdens zijn leven vele mensen aangespoord om de wereld te verbeteren. En ondanks zijn hoge leeftijd, gaat hij hier nog steeds mee door. Op de vele plaatsen die hij bezoekt ontmoet hij graag scholieren om met hen te praten over de rol van racisme in de 21ste eeuw.

 

 

Bron: 1Limburg en Dagblad de Limburger, 27 januari 2015

< Terug naar nieuwsoverzicht