Griekse tragedie Aischylos op Het College

28 januari 2015

Maandag 2 februari a.s. staan de Gymnasiumleerlingen van het Aischylosproject op het podium in de grote centrale hal van Het College in Weert voor de uitvoering van de Griekse tragedie ‘Je was zo lief toen je klein was’ van de Fransman Jean Anouilh. Maanden hebben de leerlingen samen met leeftijdsgenoten uit Nederland en België geoefend voor dit internationale toneelproject.

Het doel van het Aischylosproject is om leerlingen uit de Euregio met elkaar in contact te brengen en samen een Griekse tragedie op te voeren, waarbij ieder persoon zijn eigen taal spreekt. Dit alles gebeurt onder leiding van regisseur Sjeng Verheijden. Benieuwd naar de première? Gratis kaarten zijn vanaf nu te bestellen.

Première

Het optreden op Het College vormde het eerste in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project: Athénée Royal ‘Air Pur’ (Seraing), Van Maerlantlyceum (Eindhoven), Het College (Weert), Sint-Maartenscollege (Maastricht), Sintermeerten (Heerlen) en United World College (Maastricht). Vier weekenden kwam het gezelschap bij elkaar om te repeteren voor de bewerking van een Griekse tragedie: ‘Je was zo lief toen je klein’. Het toneelstuk is gebaseerd op de verhalen van Elektra en Orestes, de kinderen van de Griekse koning Agamemnon. Het belooft een spectaculaire en verrassende voorstelling te worden. Te meer omdat de tragedie in de diverse moedertalen van de acteurs wordt opgevoerd, waaronder Nederlands, Frans, Duits, Engels en Sloveens.

Rolverdeling

Van de leerlingen van Het College speelt Jasmijn Middeljans (Gym 5) de rol van violiste; als muzikant-acteur gaat zij reageren op de handeling op het toneel. Een soortgelijke rol heeft Niels Knippenberg (Gym 4): hij treedt op als pianist. Vivian Claes (Gym 5) speelt een rol in het Nederlandstalige koor. Jip Wijnen (Gym 5) en Janneke Verspagen (Gym 3) versterken het orkest onder leiding van Willie Arets met respectievelijk hun gitaar en dwarsfluit.

undefined

< Terug naar nieuwsoverzicht