Beste scholen volgens Keuzegids

22 januari 2015

De onlangs verschenen Keuzegids Middelbare scholen 2015 levert een ranking van scholen in Limburg. In de categorie vwo staat het Porta Mosana in Maastricht op tweede plek. Ook scoren Het Kwadrant (Weert) en het Dendron College in Horst hoog, respectievelijk eerste en tweede in categorie vmbo kader. Het Kwadrant staat wederom op plaats één in categorie vmbo basis, gevolgd door Het Bouwens in Panningen.

Criteria aangepast

Er is kritiek, o.a. vanuit de VO-raad, op de wijze waarop de gegevens van o.a. schoolkompas.nl zijn gebruikt voor de ranking van de scholen. De beoordelingen van de ouders en leerlingen bleken niet meer actueel. Deze zijn geen onderdeel meer van de beoordelingscriteria en inmiddels van de website kiesjeschool.nl verwijderd, laat de redactie van de Keuzegids weten. De correctie levert de volgende lijst op:

Vwo
 1. Gymnasium Trevianum Sittard
 2. Bernardinuscollege gymnasium
 Heerlen
 3. Porta Mosana Maastricht

Havo
 1. Valuas College Venlo
 2. BC Broekhin Roermond
 2. Lyceum Schöndeln Roermond

Vmbo tl/gl:
 1. Blariacum College Venlo
 2. BC Broekhin Roermond
 2. Mavo Roermond

Vmbo kader:
 1. BC Broekhin Jenaplan Swalmen
 2. Het Kwadrant Weert
 3. Dendron College Horst

Vmbo basis:
 1. Het Kwadrant Weert
 2. Bouwens vd Boije College Panningen
 3. Kandinsky College Molenhoek

< Terug naar nieuwsoverzicht