Porta Mosana College

Het Porta Mosana College is een openbare scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in Maastricht. In samenwerking met het Sint-Maartenscollege en het Bonnefanten College biedt Porta Mosana vmbo aan onder de vlag VMBO Maastricht. Havo-onderbouw, vwo en tweetalig vwo kunnen tevens aan het Porta Mosana College gevolgd worden.

undefinedModern internationaal gericht

Porta Mosana biedt leerlingen de mogelijkheid zich breed te ontwikkelen. Zowel op het gebied van
moderne vreemde talen -versterkt talenonderwijs en tweetalig vwo- als op het gebied van verrijking en verdieping en sport. Er is ruime aandacht voor kennis en burgerschapsvorming in een internationale omgeving.

Samenwerking in vwo

In het schooljaar 2015-2016 is gestart met de eerste fase van de inrichting van een vernieuwd vwo. Een samenwerking van de vwo-afdelingen van het Porta Mosana College en het Sint-Maartenscollege. Zij gaan de komende jaren op tal van onderwijskundige gebieden samenwerken:

  •          gymnasium
  •          tweetalig onderwijs
  •          atheneum en atheneum met Latijn

Het vernieuwde vwo leidt talentvolle en gemotiveerde leerlingen op tot internationaal georiënteerde en maatschappelijk bewuste wereldburgers.

Havo en vhbo onderbouw /vwo

Bij het Porta Mosana College is er veel aandacht voor: 

  • Studievaardigheden in de onderbouw
  • Internationalisering /Europese en internationale onderwerpen en studieprojecten
  • Erasmus Plus projecten
  • Project VIOS, Verankering Internationale Oriëntatie en Samenwerking
  • Het Porta Mosana College is een UNESCO- school

Deze korte film, gemaakt voor onze vacaturesite www.limburgzoektdocenten.nl  geeft een goed beeld van locatie havo/vwo.

Vmbo Maastricht: maak werk van je toekomst

Maastricht maakt met ingang van het schooljaar 2015-2016 kennis met een nieuw onderwijsbeleid voor het vmbo. In het schooljaar 2015-2016 is het VMBO Maastricht gestart. Een samenwerkingsverband van vmbo-scholen op de campus aan het 'Bemelerveld' (Maastricht-Oost) waar leerlingen uit een breed onderwijsaanbod kunnen kiezen. De vmbo is een samenwerking tussen de Maastrichtse scholen voor voortgezet onderwijs: het Bonnefanten College, het Sint-Maartenscollege en het Porta Mosana College.

Vmbo Maastricht biedt een uitdagende en op de praktijk gerichte leeromgeving aan waar de leerlingen het optimale uit zichzelf durven te halen. Zo ontdekken zij wie ze zijn, over welke talenten ze beschikken en wat hen motiveert om een keuze uit toekomstige arbeidsmogelijkheden te kunnen maken. loopbaanoriëntatie en -begeleiding lopen als een rode draad door de opleiding.

Vmbo Maastricht realiseert een optimale voorbereiding op vervolgopleidingen in het mbo.  Meer informatie over het nieuwe onderwijsbeleid lees je op de website van LVO Maastricht.

 

Locaties

Porta Mosana
vmbo Maastricht

Porta Mosana havo/vwo/gymansium/ tto

Bemelergrubbe 2
6226 NK Maastricht
 Oude Molenweg 130
 6228 XW Maastricht
T: 043 - 408 66 88   T: 043 - 356 58 56
E: vmbo@portamosana.nl   E: info@portamosana.nl
  Postbus 4050
6202 RB Maastricht