Nieuws

13-5-2012 | Philips van Horne regelt actie huisartsen Weert

In het kader het onderwijsproject 2011-2012 in het Roemeense Reghan organiseert de Philips van Horne een aanvullende bliksemactie onder huisartsen in de regio Weert. Het doel van de actie is -verouderde  of overbodige- medische hulpmiddelen en apparatuur  in te zamelen voor diverse doktersposten in Gurghiu. Ook heeft de werkgroep “Philips Van Horne en Derde Wereld” een dergelijk verzoek gedaan aan het St. Jansgasthuis in Weert.

Het betreft o.a. pincetten, operatiemesjes, stethoscopen, bloeddrukmeters, tafeltje met laden, behandeltafel, lakens/papier voor behandeltafel, weegschaal, lengtemeter, materiaal/ plaat met letters om oogtest te doen tas om medicijnen/vloeistoffen te vervoeren etc.

Philips van Horne hulpproject 2011-2012
Zoals elk schooljaar (en dat al bijna dertig jaar lang…) steunt de Philips van Horne onderwijsprojecten in de Derde Wereld. Projecten ingediend door oud-leerlingen. Projecten die ten goede dienen te komen aan de “allerarmsten in de samenleving”. Dit schooljaar ondersteunt de Philips van Horne een school in Reghin in Roemenië. Weliswaar geen ontwikkelingsland maar een project in een arme regio, dat aan de belangrijkste Philips van Horne criteria van hulpverlening voldoet. Na steun de laatste jaren aan scholen in Afghanistan (2008), Laos in 2010 en het afgelopen jaar steun aan een centrum voor geestelijk- en lichamelijk gehandicapte jongeren in Jemen, nu dus een project in Roemenië.

Waarom dit jaar Roemenië? 
Op de eerste plaats gaat het om een regio in Noord-Roemenië waar de armoede nog heel erg groot is en waar de bevolking door de (euro)crisis extra zwaar wordt getroffen. In de tweede plaats omdat het project wordt geleid door twee oud-docenten van de school (Theo Werkhoven en Guus Dols), die jarenlang op school gewerkt hebben als economiedocenten en zich nog steeds nauw betrokken voelen bij het wel en wee van de Philips van Horne.
 
Leerlingen, ouders en personeel van de Philips van Horne organiseerden én organiseren dit schooljaar talloze acties om geld in te zamelen voor een  Romaschool in Apalina een stadsdeel van Reghin. De opbrengst van de acties op de Philips van Horne dit schooljaar komt geheel ten goede aan dit project! Elke euro, die omgerekend in Roemeense koopkracht wel meer dan vijftien keer zoveel waard is (!) , zal door de Stichting persoonlijk worden besteed aan het project.

Bron: Philips van Horne sg.


terug naar boven
 
 

.