Onderwijsfestival is leren van elkaar

6 oktober 2017

In het Parkstad Heerlen Limburg Theater werd gisteren het eerste onderwijsfestival gehouden. Doel was leraren uit het voortgezet onderwijs eens over de grenzen van de eigen instelling heen te laten kijken en ervaringen uit te wisselen.

„Als je alleen maar appelmoes eet, weet je niet dat er ook nog ander lekkers is”, legt Tjeu Seeverens, beleidsadviseur van het college van bestuur van de Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg
(SVO|PL) uit. Hetzelfde geldt in het onderwijs: soms moet je ook eens bij andere scholen – bij de concurrentie - kijken hoe ze het daar doen. Daar kunnen de leerlingen en het onderwijs alleen maar beter van
worden. Precies dat was de insteek gisteren van een groot onderwijsfestival in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Ruim duizend medewerkers van de drie onderwijsstichtingen (SVO|PL, LVO Parkstad en Citaverde) deden er aan mee.

Lees het volledige artikel op de website van De Limburger, 6 oktober 217